"Jose Carvalho (Brazil Melon): "Dit seizoen paar containers naar Rusland"

Brazilië verwacht goed meloenenseizoen ondanks droogte

Tekort aan water is een groot issue voor de Braziliaanse meloenenproducenten. "Ons gebied is van nature droog, maar met een gemiddelde neerslag van 600 mm per jaar de afgelopen drie jaar heeft het wel heel weinig geregend. Sommige putten zijn al uitgedroogd", vertelt Jose Carvalho van Brazil Melon.

Het bedrijf heeft een meloenenareaal van 1.000 hectare in Rio Grande do Norte waar gele meloenen, Piel de Sapo, Galia, Cantaloupe en watermeloenen met en zonder pit worden geteeld. "Ons areaal is wat lager gelegen dan andere bedrijven. Hierdoor hebben we niet zozeer een gebrek aan water, maar de stijging van het zoutgehalte is een constante zorg", vertelt Jose.

De productievolumes van Brazil Melon zullen dit jaar naar verwachting met 10% toenemen. Jose verwacht dat de nationale productie wat lager zal uitvallen, als gevolg van de droogte. Brazil Melon verscheept ongeveer 700 containers, 60% van haar productie, naar Europa. Volgens het bedrijf is het seizoen gestart met een grote vraag, goede prijzen en een voorkeur voor de kleinere sorteringen. Op het gebied van variëteiten, ligt de uitzending er om een kleinere gele meloen te ontwikkelen met een hogere opbrengst om aan de Europese vraag te voldoen.

De resterende 40% van de eigen productie wordt op de binnenlandse markt verkocht, waar de gele variëteit het meest populair is, met juist een vraag naar de grotere maten. "De Braziliaanse markt vraagt om een hogere kwaliteit fruit. De consument is bereid om een hogere prijs te betalen voor een product van een gegarandeerde kwaliteit. We streven ernaar om onze marketingtools te gebruiken om een nauwere relatie met onze klanten aan te gaan."

De Russische boycot biedt volgens Jose Carvalho kansen voor de Braziliaanse meloenenexport. Onlangs ging er al een handelsmissie vanuit Brazilië om de banden met Russische importeurs te versterken. "Wij zijn van plan om Rusland te gaan leveren, maar voor dit jaar zijn dat slechts een paar containers. Voor volgend jaar worden grotere programma's afgesloten."


Voor meer informatie:
Jose Carvalho
Brazil MELON
T:+55 84 3321 1863+55 84 3321 1863
M:+55 84 9418 2094+55 84 9418 2094/9645 9600
carvalho@brazilmelon.com
www.brazilmelon.com

You'll need Skype CreditFree via Skype

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.