FETfit educatieprogramma viert 1-jarig bestaan

Precies een jaar geleden startte het FETfit educatieprogramma en gaf Ingrid van Engelshoven als wethouder van Onderwijs voor gemeente Den Haag de officiële aftrap. Het was toen een klas uit haar stad die op een speelse wijze kennis maakte met gezonde voeding en beweging. Nu een jaar later hebben de initiatiefnemers Coöperatie DOOR/Telersvereniging Prominent, afdeling NME van gemeente Den Haag en Jeugd Bakkie Fietsen al ruim 600 kinderen mogen begroeten. Het 1-jarig bestaan wordt gevierd met een speciale actie op Facebook en twitter.

"Kinderen op jonge leeftijd stimuleren gezonder te leven blijft belangrijk. Dat kunnen we zeker na een jaar ervaring met het FETfit educatieprogramma concluderen", vertelt Mariëtte Nijssen als consulent bij NME. "De leerlingen reageren zo enthousiast en vinden vooral de fietstocht en het bezoek aan de kwekerijen in het Westland erg leuk en leerzaam. Het is de perfecte aanvulling op de tuinbouwlessen die gegeven worden in Den Haag."Klassikale digiles
FETfit – dat staat voor Fietsen, Eten en Tuinbouw – is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool en bestaat uit een aantal bouwstenen. Een belangrijke bouwsteen waaruit leerkrachten kunnen kiezen, is het digitale lesprogramma voor op het digiboard. De leerlingen maken een virtuele fietstocht langs de kweker, bekijken een educatieve film en krijgen achtergrondinformatie over tomaten, aubergines, paprika's en komkommers.

Tevens bestaat de mogelijkheid om een mini-komkommerplant voor in de klas te bestellen. Zo kunnen de leerlingen die niet in staat zijn naar het Westland te komen, toch een lesprogramma volgen over voeding en tuinbouw.De (digi)les, waar gezonde voeding en beweging centraal staat, is in minder dan een uur te geven.

Kijken, proeven en ruiken
Om echt te ervaren hoe een tomaat of aubergine groeit én proeft, kan de klas een bezoek brengen aan de kassen in het Westland. De fietsroute start bij de kwekerij van Prominent tomatenteler Roel de Bakker in Kwintsheul. Onder begeleiding van Jeugd Bakkie Fietsen gaan de leerlingen bij vier of vijf kwekerijen langs en krijgen ze bij ieder bedrijf verse producten mee. Na de fietstocht is het tijd om te proeven en wordt er samen met een professionele kok van de Braadslee gekookt.

Speciale actie op Facebook en twitter
Wie jarig is, trakteert. Daarom is er een speciale actie op Facebook en Twitter opgezet. Ga naar www.facebook.com/FETfitEducatie of twitter (@fetfit) en win een 'bakkie' gezonde Westlandse groenten of een tuinbouwles voor de hele klas. Succes!Interesse?
Ook voor het nieuwe schooljaar zijn al 22 aanvragen binnen gekomen van klassen uit het Westland, Den Haag en omstreken. Scholen die ook interesse hebben in het FETfit educatieprogramma, kunnen voor meer informatie terecht bij Mariëlle van den Berg via marielle@dcprominent.nl. Graag tot ziens in het Westland!
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven