Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HoneyCrisp, Gala en Empire favoriet bij consument

Hardfruit New York leunt steeds meer op export

In de New Yorkse boomgaarden is men begonnen met het oogsten van de appelen. Telers verwachten dit jaar wederom een hogere gemiddelde. "We voorspelden 30 miljoen kilo tegen het einde van juli", zegt Julia Stewart, woordvoerder van de New York Apple Association, "Ter vergelijking: in de vijf jaar voor 2012 was een gewas gemiddeld 29 miljoen kilo." 

Dit staat uiteraard buiten de oogst van 2013 die 32 miljoen kilo bedroeg na een verwoestende vorst die de helft van de oogst in 2012 had gedood. "De bomen hebben al hun energie en koolhydraten bewaard in de winter van 2012-2013 om groter terug te komen het daaropvolgende najaar."



Na zo'n grote oogst in 2013 verwachten telers een kleinere opbrengst. "Het is gewoon moeilijk om dit twee jaar op rij te doen, voor een deel vanwege het tweejaarlijkse karakter van sommige rassen." Daarbij hebben telers zich de afgelopen jaren vooral bezig gehouden met andere bomen, die meer fruit produceren. "Wij luisteren naar de eisen van de consument en planten daarom meer van hun favorieten zoals Honey Crisp, Gala en Empire." 

Door het vergroten van hun areaal en het dichter bij elkaar planten van de bomen, kregen bomen sneller de vruchtbare leeftijd. Afrasteringstechnieken helpen de vruchten meer zonlicht te ontvangen, waardoor ze een betere kleur krijgen. "Het veranderen van bomen resulteert in een groter gewas door de jaren heen." 



The New York Apple Association promoot alle teeltmethoden, zowel de conventionele als de biologische. "Het is heel moeilijk om biologisch te telen in het oostelijk deel van de Verenigde Staten", aldus Stewart, "Het is te vochtig, dat ziekten en plagen met zich mee brengt." In plaats daarvan stimuleert de vereniging een verhoogde consumptie van alle appelen door de consumenten te informeren over de sector, de producten en de productiepraktijken en door de telers de gereedschappen te geven die ze nodig hebben. 

De Amerikaanse sector is sterk afhankelijk van de export. Ongeveer vijfentwintig procent van de nationale appeloogst wordt geƫxporteerd. "Dit speelt een belangrijke rol bij het verlagen van de druk op de binnenlandse markt", zegt Stewart, "Tien procent van de appels die geteeld worden in New York worden voornamelijk geƫxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk. "

Voor meer informatie: www.nyapplecountry.com
Publicatiedatum: