Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse fruituitvoer keldert

Volgens gegevens, geleverd door FAMMU/FAPA van het Poolse ministerie van Financiën, exporteerde Polen tussen januari en juni 2014 907.5 duizend ton fruit (vergeleken met januari-juni 2013, afname van 12 %), 406.7 duizend ton groente ( toename van > 7 %) en bijna 30 duizend ton aardappelen (15 % minder).

De Poolse fruituitvoer leverde € 366.6 miljoen op, de groente bijna 315 miljoen en de aardappelen 6.5 miljoen.

Minder bewerkt(e) groenten en fruit werden uitgevoerd. De eerste helft van 2014 voerde Polen minder vers fruit in en ietsje meer bewerkt fruit. Polen moest 169.5 ton aardappelen invoeren vanwege een ongunstige oogst in Polen. Het land moest ook 17 % meer groente importeren. 

Deze gegevens gaan over de eerste helft van 2014. De gevolgen van de Russische boycot, afgekondigd in augustus, zijn dus nog niet zichtbaar. De landen van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten hebben een prominente plaats in de Poolse invoer van tuinbouwproducten. 

Bron portalspozywczy.pl

Publicatiedatum: