Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit4Sport oogst 600 kilo appels

Op zaterdag 20 september hebben vrijwilligers van Fruit4Sport flink appels geoogst in de Fruit4Sport boomgaarden in Amsterdam-Oost. De grote hoeveelheid (zeshonderd kilo) en de mooie kwaliteit van het fruit verraste alle deelnemers. De opbrengst is een compliment aan de groep vrijwilligers, die de bomen onderhouden, door te bemesten, te snoeien, uit te buigen enz.

Een groot gedeelte van het fruit is rondgebracht naar de sportkantines van Middenmeer en Voorland in Amsterdam-Oost. Een ander deel is direct geschonken aan ouders, kinderen en bezoekers van de sportwedstrijden op Middenmeer en Voorland. Het restant is beschikbaar gesteld aan de buurt 'Park de Meer' voor de komende Burendag.




Omdat de hoeveelheid fruit de komende jaren sterk zal toenemen, de bomen zijn immers nog jong, wordt nu nagedacht over extra afzetkanalen. Daarnaast wil Fruit4Sport de verbinding maken met groepen van mensen met een beperking voor wie het plukken een welkome en gezonde buitenactiviteit kan zijn. Dat past uitstekend bij de ambitie van Fruit4Sport om een rol te spelen midden in de maatschappij.


Bron: WageningenUR
Publicatiedatum: