Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Imara framboos brengt 2 kilo per plant op

Doordat telers verschillende rassen aanplanten kan Onubafruit jaarrond frambozen aanbieden. Het bedrijf is vooral enthousiast over de Imara. Dit ras heeft een hoge opbrengst en een goed uiterlijk.



Teler Gaspar Fernandez oogst sinds halverwege augustus de Imara framboos. Volgens de teler verkoopt de vrucht zichzelf met "een aantrekkelijk uiterlijk in termen van uniformiteit, intense kleur, maat, hardheid voor verwerking en het levert rond de 2 kilo per plant op." Daarnaast draagt de plant twee keer vrucht; in augustus en april.

In Cobella zijn verschillende telers geïnteresseerd in de frambozenteelt, mede ingegeven door de schade van het aardbeienseizoen en de goede verwachtingen van de frambozenteelt.

Het bedrijf heeft ingezet op verschillende rassen waardoor het van augustus tot oktober de Imara kan oogsten, tot december de Kweli en vervolgens tot juli de Vajolet en Lagorie.

Een ander ras dat steeds meer in trek komt is de Kweli. Voordelen voor telers zijn de grote maten en de houdbaarheid.

Onubafruit verwacht dat het volume door deze nieuwe rassen per jaar uitkomt op 10.000 ton. Daarmee hoopt het bedrijf haar positie in de Europese markt te verstevigen.

Meer informatie:
Onubafruit S.L.
P.E Mirador del Odiel. C/ Lentisco s/n Portal 3, Of.17
Huelva, España.
+34 959540844
comunicacion@onubafruit.com
www.onubafruit.com
Publicatiedatum: