Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Fruit Republic als eerste Vietnamese exporteur ETI-gecertificeerd

The Fruit Republic is deeerste Vietnamese exporteur van verse groenten en fruit die is goedgekeurdvolgens de sociale standaarden van het Ethical Trade Initiative (ETI). TheFruit Republic is trots dat het wordt erkend conform de sociale standaard vanhet Ethical Trade Initiative (ETI), zowel voor het bedrijf zelf als voor de telers. Dit is in overeenstemming met de droom om ''voor vreugde tezorgen bij onze telers, onze medewerkers en ons bedrijf door de gedeelde passieen liefde voor verse landbouwproducten uit Vietnam.'' Deze ETI-goedkeuringvormt een aanvulling op de Global GAP- en HACCP-certificering, die The FruitRepublic al eerder verkregen heeft.

Naast alle kwaliteits- enveiligheidseisen van een product, verlangen supermarktketens en diensconsumenten ook meer een meer naar een bewijs dat leveranciers voldoen aan desociale standaarden voor zijn werknemers, de behandeling van de telers en dewerkers. We zien een duidelijk onderscheid tussen supermarktketens die enkel degoedkoopste versproductenleveranciers kiezen en supermarktketens die kiezenvoor kwaliteitenproducten van de best georganiseerde leveranciers. Zo is inEuropa bijvoorbeeld één van de leidende supermarktketens, met meer dan 1500winkels, volledig overgeschakeld naar het hele jaar durende Wildboi pomelo-programmavan The Fruit Republic, ondanks het feit dat in de periode tussen september enjanuari de Chinese pomelo's veel en veel goedkoper zijn. Deze overschakeling isgemaakt vanwege de betere smaak van de Wildboi pomelo, de mogelijkheid om eenvolledig jaar geleverd te krijgen en het bewijs van de naleving van de TFR metgoede sociale normen. Als gevolg van deze verandering, zag de supermarktketenzijn visionaire leveranciersselectiestrategie beloond met een drievoudigetoename van de pomeloverkoop. Voor meer informatie:
Siebe van Wijk
The Fruit Republic
+84(0)912 346 134
siebe.vanwijk@thefruitrepublic.com
www.thefruitrepublic.com

Publicatiedatum: