Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko is vijfde grootste aardbeienexporteur

Marokko staat bekend als de vijfde grootste aardbeien exporteur van de wereld volgens de statistieken van het Ministerie van Landbouw en Visserij. Dezelfde bron zei dat in de oogst van 2013-2014 Marokko ongeveer 74,000 ton exporteerde, wat 7 procent van de internationale markt representeert.
Dat zelfde jaar exporteerde het koninkrijk zo'n 55,000 ton bevroren aardbeien, wat 72 procent representeert van de totale export en zelfs 19,000 ton van de verse categorie met maar liefst 28 procent.

Het ministerie meldde dat 35 procent van de Marokkaanse aardbeien naar Europese landen wordt geĆ«xporteerd. Meer dan 3.300 hectare grond werd aangewezen voor de teelt van aardbeien in Marokko, vooral in de vruchtbare gebieden van Loukkos, Souss-Massa Draa en Gharb.

Om dit belangrijk nationaal product te vieren, wat in Marokko een unicum is onder de verschillende Arabische landen, organiseert het koninkrijk jaarlijks het Internationale Aardbeien Festival in het Marokkaanse kust resort van Moulay Bousselham, zodat aardbeien producenten in de regio vertrouwd raken met methodes van productie en conservering van dit zoete fruit.
Publicatiedatum: