Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appeloogst Zuid-Tirol van start met ras Gala

Het is eindelijk weer zover. In Zuid-Tirol begint de appeloogst, meldt de website southtyroleanapple.com. De appeltelers oogsten hier traditioneel van midden augustus tot midden november. Ook dit jaar begint het seizoen weer met de oogst van het ras Gala. Door de ideale teeltomstandigheden in de dalbodem van deze appelstreek kan dit ras al zo vroeg geoogst worden. De appeloogst zal in november afgesloten worden met het laatrijpe ras Pink Lady™.

Wat kenmerkt het vroegrijpe appelras Gala?
Gala heeft een kleine tot middelgrote vrucht in een ronde tot ovale vorm. Het is een sappige en vooral zoete appel met een zeer laag zuurgehalte. Het vruchtvlees is vast en gelig en wordt na het snijden snel bruin. De schil van de Gala-appel is iets taaier dan die van de meeste appelen. Wanneer men de zoete Gala niet direct opeet, kan men haar goed bewaren. Het ras heeft dankzij haar hardere schil een lange houdbaarheid. Qua aroma doet het zoete vruchtvlees denken aan peer. Vanwege haar vruchtgrootte en de zoete smaak is Gala vooral bij kinderen een zeer geliefd appelras.
Publicatiedatum: