Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: blauwe bessen in opmars

Blauwe bessen zijn geliefd in Zwitserland en hun consumptie neemt toe. In de Zwitserse supermarkten worden van juli tot en met september in toenemende mate ook Zwitserse blauwe bessen verkocht, meldt de Duitse website Gabot.de.

De krachtige smaak en de intensieve kleur van de blauwe bes wordt in de Zwitserse keuken steeds meer ontdekt, bijvoorbeeld ter decoratie van cakes en taarten of als jam. De importhoeveelheid is door de jaren heen dan ook sterk gestegen, maar in de afgelopen jaren werd ook het teeltgebied in Zwitserland zelf flink uitgebreid: van een gecultiveerd areaal van 39,1 hectare in 2008 naar een gecultiveerd areaal van 73,4 hectare in 2014. De productie van blauwe bessen is dankzij de goede afnemersprijzen namelijk aantrekkelijk.

De professionele teelt van blauwe bessen vindt wereldwijd echter vooral in de VS plaats. Hier komt meer dan de helft van de wereldproductie vandaan. De Amerikanen nemen ook het voortouw bij de teelt, waardoor er ook in Europa meestal Amerikaanse blauwe bessen geteeld worden. Deze zijn groter en minder aromatisch dan de wilde blauwe bes. Bovendien laten ze de mond en tong niet verkleuren bij consumptie, aangezien de kleurafgevende anthocyanen zich bij de Amerikaanse varianten alleen nog in de schil bevinden en niet meer in het vruchtvlees.
Publicatiedatum: