Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mangosteen doodt borstkankercellen zonder schade te veroorzaken

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat Mangosteen beschermt tegen borstkanker. Onderzoekers van het College van Levens-wetenschappen aan de Chinese Wetenschapsuniversiteit (UCAS) kwamen erachter dat het vlies van de mangosteen (ook wel mangistan) een unieke verbinding bevat die apoptose of celdood in borstkankercellen stimuleert.

Het onderzoek keek naar de effecten van unieke mangosteenxanthonen op menselijke borstkankercellen. Het team van UCAS onderzocht hoe alfa-mangosteen vetzuur-synthese, een multi-enzymeiwit dat de vorming van vetzuren uit verschillende verbindingen katalyseert, beïnvloedt. Uit tests bleek dat alfa-mangosteen een remmende werking heeft op vertzuursynthese en daardoor leidt tot een afname van intracellulaire vetzuuraccumulatie. Daarnaast stimuleert alfa-mangosteen de apoptose in menselijke borstkankercellen.

Gebaseerd op de succesvolle bevindingen zeggen UCAS-wetenschappers dat mangosteenxanthonen uiteindelijk een levensvatbare behandeling zouden kunnen worden in de bestrijding van borstkanker. En aangezien het relatief eenvoudig te verkrijgen is, kan mangosteenextract ook worden gebruikt als preventief product voor het voorkomen van borstkanker.

Wees je er wel van bewust dat niet alle mangosteenproducten gelijk zijn. Ten minste één leverancier van gedroogd mangosteenpoeder levert een product aan de VS dat uitzonderlijk veel lood bevat, maar ook aluminium, arseen, cadmium en kwik. Het bewustzijn van de aanwezigheid van zware metalen in voeding neemt echter wel toe, wat betekent dat er ook steeds meer veiligere alternatieven zullen komen. Al met al is verse mangosteen of geverifieerd mangosteenpoeder een goede manier om te profiteren van dit krachtige antikanker-superfood.

Source: theepochtimes.com
Publicatiedatum: