Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broccolischeuten verbeteren gezondheid van Chinezen in hoge luchtvervuiling

Een nieuw onderzoek onder bijna 300 volwassenen die in één van China's meest bevuilde gebieden wonen, toont aan dat het dagelijks drinken van een broccolischeutendrank de effecten van de blootstelling aan hoge vervuilingsniveaus verbetert. Slechts een half glas per dag hielp de deelnemers snel benzeen, een kankerverwekkende stof, en acrolein, een long irriterende stof, uit te scheiden.

De drank bevat een stof genaamd 'sulforafoon', een plantverbinding die in dierenstudies al kankervoorkomende kwaliteiten vertoonde. Aldus onderzoekers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, die samenwerken met collega's van verschillende Amerikaanse en Chinese instellingen.

Luchtvervuiling veroorzaakt wereldwijd zeven miljoen doden per jaar, volgens de World Health Organization (WHO). China in het bijzonder heeft de slechtste luchtverontreinigingsniveaus in veel delen van het land, en luchtvervuiling is geclassificeerd als oorzaak voor kanker.

Voedingspatronen die rijk zijn aan kruisbloemige groenten, zoals broccoli, blijken het risico op chronische degeneratieve ziekten, waaronder kanker, te verminderen. Broccolispruiten zijn een bron van glucorafanine, een stof die sulforfaan genereert wanneer de plant wordt gekauwd of de drank wordt ingeslikt. Het verhoogt het aantal enzymen die de lichaamscapaciteit om zich te ontdoen van luchtverontreinigende stoffen, verbeteren.

De twaalf weken durende studie omvatte 291 participanten die in een landelijke gemeenschap in de provincie Jiangsu wonen, ongeveer 80 kilometer ten noorden van Shanghai, één van China's zwaarder geïndustrialiseerde gebieden. Deelnemers in de controlegroep dronken een drankje van gesteriliseerd water, ananas en limoensap, terwijl de drank voor de behandelgroep ook een opgeloste gevriesdroogde poeder van broccolispruiten bevatte.

62 mannen (21 procent) en 229 vrouwen (79 procent) met een gemiddelde leeftijd van 53 (variërend van 21 tot 65) deden mee aan het onderzoek. Onderzoekers namen gedurende het onderzoek urine- en bloedmonsters af om de niveaus van geïnhaleerde luchtverontreinigende stoffen te meten.

De onderzoekers bevonden dat onder de deelnemers die de broccolispruitdrank dronken, de snelheid van de uitscheiding van benzeen met 61 procent toenam, vanaf de eerste dag tot het einde van de twaalfwekelijkse periode. Daarnaast nam de uitscheidingssnelheid van acrolein met 23 procent toe.

Source: examiner.com
Publicatiedatum: