Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bretonse teler produceert zeldzame Plougastel-aardbeien

Een Bretonse teler heeft besloten witte aardbeien te telen, een oudere en zeldzamere soort van de Franse Plougastel-aardbeien. De eerste oogst ging een paar dagen geleden in Bretagne van start.

Gariguettes zijn de populairste aardbeien, maar die zijn in feite een mix van lokale 'fraise des bois' en deze witte aardbeien, die in de 18de eeuw vanuit Chili naar Frankrijk werden gebracht. Julian Helies, een jonge aardbeienproducent, zegt dat ze dichterbij de lychee of mango staan met zeer mals en sappig vruchtvlees.

De oogst begon midden mei met 50-80 kilo per week. "Het is een ras dat veel moeilijker te produceren is dan de Gariguette," zegt Julian Helies, "de aardbeien vergen ongeveer twee keer zo veel werk". De producent is begonnen met het leveren van zijn aardbeien aan restaurants. Sommige consumenten vinden de kleur 'somber', terwijl anderen genieten van de 'niet te zoete' smaak. Consumenten zullen ten minste drie of vier jaar moeten wachten voordat deze aardbeien op de markt komen voor €25-40 per kilo.
Publicatiedatum: