Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Toename volume groene bonen, aubergines en tomaten

Tomaten Deze week is de oogst en de prijs van de tomaat licht gedaald tot gemiddeld ongeveer 0,55 euro per kilo. De geribbelde tomaat, de gladde tomaat en de peervormige tomaat zijn het meest in trek met meer dan 0,65 euro per kilo. De trostomaat nadert de 0,50 euro per kilo, terwijl de lang houdbare tomaat niet boven de 0,48 euro per kilo uitkomt. De late oogst komt niet tot een kwalitatief goed volgroeid gewas, waardoor 30-35% in de tweede categorie op de markt komt. Binnen 14 tot 20 dagen wordt een kwaliteitsverhoging verwacht met de lenteoogst. Het tomatenseizoen in landen als BelgiĆ« en Nederland komt langzaam op gang, terwijl de tomatenexport van Marokko naar de EU is toegenomen met 7% in vergelijking met de vorige week.

Courgette

De courgette is stabiel qua prijs (0,13 euro per kilo) en volume in vergelijking met de afgelopen week. De vraag naar courgettes blijft laag in vergelijking met het behoorlijk grote aanbod. De komende weken is er veel nieuwe aanwas, waarmee de producenten het rendement willen compenseren tegen de oogstschade als gevolg van het New Delhi virus. De laatste courgettes zijn gepoot en zullen half mei en in juni worden geoogst. De productie in Marokko is de laatste week gedaald met 33% in vergelijking met de week ervoor en de Franse courgette zal niet eerder op de markt komen dan in mei.

Aubergine

De aubergine stijgt licht met een gemiddelde prijs van 0,24 euro per kilo. Er is een overproductie van deze kwalitatief goede groente geweest in de herfst. In mei zal de oogst van de aubergine aanzienlijk groot worden. De nationale vraag naar aubergines is laag en de internationale vraag komt vooral van Frankrijk en Italiƫ.

Groene bonen

De groene boon is afgeprijsd met 15 cent in vergelijking met de voorgaande week en haalt een gemiddelde prijs van ongeveer 1,53 euro per kilo. In de loop van de week neemt de vraag naar deze groente toe. De lenteoogst brengt een productievolume op gang en de kwaliteit neemt toe. De nieuwe oogst uit Marokko haalt concur-rerende volumes in de tweede helft van april.


Publicatiedatum: