205.500 mensen op bezoek bij 150 bedrijven

Zonnige 41e editie Kom in de Kas

Tholen - Een stralende zon en een aangename lentetemperatuur waren de ingrediënten voor een geslaagde 41e editie van Kom in de Kas. Op 7 en 8 april stelden ruim 150 groenten-, bloemen- en plantenkwekers hun deuren open voor het publiek. 205.500 mensen kwamen een kijkje nemen in de kassen.Bekijk hier de fotoreportage.

KomInDeKas app
Met de KomInDeKas app konden de kinderen meedoen aan de interactieve speurtocht door de kas. Zij werden uitgedaagd om op zoek te gaan naar de helden van de kas en deze met de app tot leven te brengen. De kinderen waren zeer verrast door de 3D figuurtjes die tevoorschijn komen als een held met de app wordt gescand. Ook de informatie die over elke held werd gegeven kreeg hun goedkeuring.Phalaenova in Brielle stelde voor de derde keer de orchideeënkas open. De verkoop verliep op rolletjes. Met orchideeën onder de arm en een glimlach op het gezicht verlieten bezoekers de kwekerij. De horizontaal gevlochten variant was met name een hit. Addie Groen: "Om half twaalf waren we er al doorheen. We hebben er gauw nog nieuwe staan inpakken."Bij Biokwekerij Frank de Koning ging de tomatenkas gewoon open. Eerder besloten diverse tomatentelers hun kassen dicht te houden om verspreiding van het tomatenchlorosevirus via de wittevlieg tegen te gaan.


Bij Villa Curcuma konden mooie foto's gemaakt worden


Tegen Omroep West vertelt Ted van Luijk, voorzitter van Kom in de Kas Westland trots en blij te zijn. In het Westland kwamen 35.000 bezoekers op het event af, meer dan vorig jaar. Toen stond de teller op 30.000.


Ook in de regio Kudelstaart & de Kwakel waren verschillende kwekers te bezoeken. Een daarvan was orchideeenkweker GreenBalanz, alwaar de bezoekers 'opgefleurd' weer huiswaarts gingen

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven