Ab van Marrewijk, Greenco tijdens College Tour:

“Een weloverwogen keuze is een goede keuze”

Tholen - De kans om terug te gaan naar je studententijd en vanaf dat moment alles over te doen, die krijg je niet meer. Maar je kennis en ervaring overdragen aan de volgende generatie is wel mogelijk. Bij een speciale editie van College Tour schoven gisteren Ab van Marrewijk en Jos van Mil van Greenco aan.

"Hoe hoog was bij jou vroeger het seks, drugs en rock&roll-gehalte?" luidde direct de eerste vraag aan Ab van Marrewijk van Greenco tijdens een speciale editie van College Tour op woensdagavond 4 april 2018. Op het door ondernemingsorganisatie VNO-NCW Westland-Delfland georganiseerde evenement in Tomatoworld stond Greenco centraal, maar was er ook aandacht voor het in contact brengen van ondernemers met scholieren en studenten. "Ik heb altijd hard moeten knokken, was maar een middelmatige student en ben al snel als tuinder aan de slag gegaan," aldus Ab die daarmee handig de typische Collegetour-vraag ontweek.


Ab van Marrewijk ondervraagd door Jeroen Toet. Foto: Fotostudio G.J. Vlekke

Geldbedrag
Aan de hand van vragen van gespreksleider Jeroen Toet en vragen uit het publiek werden de aanwezigen meegenomen in de ontwikkeling van Greenco van kleine tomatenteler tot grote snackgroentenspeler. Geprikkeld door de gestelde vragen, kreeg Ab regelmatig de lachers op zijn hand. Zo bleek het geldbedrag van 10.000 gulden dat in 1996 gewonnen werd met een ondernemersprijs tot hilariteit bij het publiek te zijn geïnvesteerd in een bezoekje aan een Japans restaurant en het casino in Scheveningen. Ab: "De scholieren die meegingen, verdienden die avond meer dan tijdens een hele week werken."


Ook Jos van Mil kwam aan het woord. Foto: Fotostudio G.J. Vlekke

Eigenwijs
Op de vraag of Ab en Jos van Mil, medeoprichter, niet eigenwijs waren geweest door met zijn tweeën te gaan pionieren, antwoordde Ab: "Nee, we hadden gewoon zelfvertrouwen. Nu krijgen we wel hulp, maar (lachend) dat is niet altijd beter." Voor de aanwezige scholieren en studenten had Ab aan het eind van de avond nog een tip: "Wees niet bang om risico's te nemen, een weloverwogen keuze is een goede keuze."

Tijdens de afsluitende borrel was er vervolgens kans om na te praten en om contacten te leggen.


Miranda van den Ende (Tomatoworld), Jos van Mil (Greenco) en Vincent Molleman (Molleman Sport Equipement)


Jos Bakker (De Hele Olifant) en Erik van Klaveren (Waalpartners)


Theo Duijvestijn (voormalig wethouder Gemeente Westland) en Hans van der Ende (Hillenraad)


Ron Fransen (Levoplant) en David McLoughlin (NIBC Bank)


Wilko Wisse (Tomatenkweker Lans) bood aan Noa Olivieira en Sifia Meijers (Fibes NL) de kans om in een tomatenkas rond te kijken


Stefan van Marrewijk (Greenco) in gesprek met ISW-scholiere Kate Vermaat

 
Tom Prins, Jorben van der Lugt en Stefan de Bruijn (INHolland)


Aad Kester (Ruitenburg Accountants) hielp de fotograaf een handje


Armand Veenman (BVB) en Lianne Boekestijn (Kraanverhuur Boekestijn), Paul van Delft (VNO-NCW West)


Ab van Marrewijk in gesprek met student Tom Prins


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven