Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Bergman van Harvest House:

"Moeizame start Hollands paprikaseizoen door grote eigen en Spaanse productie"

Tholen - De start van het Nederlandse paprikaseizoen is dit jaar ronduit beroerd. "We hebben relatief veel eigen productie en heel veel Spaans product op de markt de afgelopen periode. Dat maakt onze situatie erg lastig. Veel retailers bleven lang actief met Spaanse leveranciers en ook de daghandel in landen als Polen en TsjechiĆ« bleef lange tijd de voorkeur houden voor Spaans product, op basis van de lage prijzen", vertelt Marco Bergman van Harvest House. 



Hoewel er een lichte uitbreiding was van het Hollandse paprika-areaal, ziet Marco dat niet als de grootste aanleiding voor de moeizame markt. "De hogere productie per vierkante meter heeft meer invloed gehad dan de extra hectares die op de markt zijn gekomen. Daarbij is de areaalgroei ook niet enorm groter dan andere seizoenen. Wel kun je in het algemeen zeggen dat vraag en aanbod niet in balans waren. De start van het Hollandse seizoen was voor alle kleuren erg slecht, maar de groene en gele paprika's schoten echt door de bodem", vertelt de paprikaverkoper.

"Op dit moment komt de vraag naar Hollandse paprika's vooral uit West Europese landen en Scandinaviƫ. Er lijkt ook wel wat meer vraag uit het Oost Europese gedeelte te komen. De overzeese gebieden vragen nog niet veel", vertelt Marco. Gevraagd naar zijn verwachting voor de komende periode, antwoordt hij: "We verwachten de komende periode wel wat minder paprika van eigen bodem en zeker ook wat minder Spaans product. Almeria is bijna voorbij, maar daartegenover staat dat het Murcia-areaal net in productie komt."
 
Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
Tel:+31 (0) 1 74 519 291