Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: Elliot produceert 500 ton blauwe bessen per jaar

Tholen - De Poolse telersvereniging Elliot werd opgericht in juli 2011 als een coöperatie van 5 telers die gespecialiseerd zijn in de productie van blauwe bessen. De blauwenbessentelers van de Elliot Groep produceren van juli t/m september en hebben een totaal areaal van 80 hectare. Dit vertelt Dorota Zegota, die samen met haar man Dariusz zorg draagt voor de afzet van de producten. "Het hoofdkantoor en teeltbedrijven van Elliot is gevestigd in Bratkowice, in de Podkarpackie Voivodeship. Dit is een ideaal gebied om blauwe bessen te telen. Het klimaat en de gronden zijn hier zeer geschikt voor."



500 ton per jaar
Het belangrijkste doel van de Elliot Groep is om te voldoen aan de belangrijkste eisen van Europese standaards. "Kwaliteit en constante ontwikkeling zijn hierin zeer belangrijk", benadrukt Dorota. "We hebben nu een jaarlijkse productie van 500 ton, en dat stijgt jaarlijks. Dit doordat telers blijven aanplanten en er natuurlijk per plant jaarlijks meer volumes kunnen worden geoogst. Elliot exporteert met name naar Engeland, maar heeft ook interesse in andere Europese afnemers."



De groep investeert in diverse faciliteiten. Zo openden ze in 2012 het eerste logistieke centrum in Zolynia. "Het jaar daarna, in juni 2013, kochten we een gebouw in Bratkowicach. In totaal hebben we nu een logistiek centrum van 2000 m2. Deze gebouwen zijn uitgerust met koelkamers, coldstores, ULO-bewaring, sorteer- en verpakkingslijnen. We kunnen de blauwe bessen bewaren in oktober en november, zodat we het seizoen nog kunnen verlengen."



Voor meer informatie:
Dorota Zegota
"ELLIOT" Sub-Carpathian Blueberry Growers Group Ltd
36-055 Bratkowice 791
Rzeszów, Poland
tel. 503 615 446
biuro@elliot.pl
www.elliot.pl