Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Savéol mikt op groei 7-8% in 2014

De Bretonse tomatenspecialist (90% van het geproduceerde volume) en aardbeien (9%) omtvouwt zijn toekomstplannen: in 2013 haalden we een omzet van €164 miljoen, maar Savéol is niet van plan te stoppen. "Voor 2014 mikken we op een groei van 7-8%", kondigde Philippe Daré, voorzitter van Savéol, aan.

Al vele jaren heeft Savéol jonge groentetelers geholpen met hun opstart (130 hebben er een contract met Savéol en dat worden er elk jaar 2-3 meer). Deze nieuwe groentetelers zouden de coöperatie helpen het volume te ontwikkelen. Savéol heeft ook geholpen de omvang van veel teeltbedrijven te vergroten.

De coöperatie lanceert nieuwe productreeksen en -variëteiten alsook technische en milieu-innovaties. De laatste producten richtten zich op de snacksector, zoals een shaker cherrytomaten (de 'Globe Trotteuse' ofwel globetrotter).

Het bedrijf exporteert al sinds het begin van de jaren '90. Savéol rekent op de internationale markt om verder te groeien. In 2013 exporteerde het 11.000 ton tomaten, vooral in Europa. Het richt zich ook op nieuwe markten zoals Oostenrijk, Rusland en Polen (waar het sinds 2012 naartoe exporteert).
Publicatiedatum: