Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Bitter-gevoeligheid' obstakel bij consumptie antikankergroenten

Bitter-gevoelige mensen eten geen "kruisbloemige groenten" die kanker voorkomen, zoals broccoli en bloemkool, aldus een onderzoek van David Lawrence van het Centrum voor het Onderzoek naar Genomica en Voeding van Barcelona.


"Bitter-gevoelige mensen proberen deze smaak vaak te maskeren met iets lekkers, zoals kaassaus over broccoli of melk en suiker in koffie", zei de expert, die waarschuwde dat zulke mensen grotere hoeveelheden vet zouden kunnen innemen, wat het risico op kanker verhoogt.

De lijst bevat ook groenten zoals spruitjes, radijsjes, waterkers, spinazie, rapen, rucola en boerenkool. Al deze groenten bevatten elementen die kanker bestrijden en antioxidanten, die vrije radicalen elimineren. Die vrije radicalen zijn in het lichaam aanwezig en kunnen cellulaire of genetische schade veroorzaken, wat tot kanker kan leiden.

Een op de drie sterfgevallen die veroorzaakt worden door kanker, zou kunnen worden voorkomen met een adequate voeding. Mensen die van nature de smaak van kruisbloemige groenten niet afwijzen, werden uitgenodigd een voorgerecht te komen proeven dat bestond uit broccoli en mosselen, terwijl aan bitter-gevoelige mensen antikankeralternatieven werd aangeboden, zoals peulvruchten, hummus en tomaten.

"Groene thee, citrus, bruine rijst, olijfolie, tomaten, yoghurt, bessen, granaatappelsap, vis, honing, knoflook, uien en appelen zijn andere voedingsmiddelen die je tegen kanker beschermen", legden voedingsdeskundigen uit.

Source: Masbrocoli
Publicatiedatum: