Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van StePac

Ontwikkeling van de beste verpakkingsoplossingen

Vroeg in z'n twintigjarige geschiedenis realiseerde StePac zich dat het aanhoudende succes van de Xtend®-verpakking een holistische (de eigenschappen van een systeem niet kunnen worden verklaard door de som van alleen zijn componenten te nemen) aanpak vereist. Hoe goed de verpakking ook mag zijn, de prestaties zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van het te verpakken product en een goede na-de-oogstbehandeling (in het bijzonder: fytosanitaire voorzieningen, een snelle en efficiënte koeling en goed beheer van de koude keten).

De ommekeer van de aanpak begon toen StePac meldingen ontving van afwijkende smaken van in Xtend verpakte kersen na hun aankomst in West-Europa. Na onderzoek bleek dit te wijten aan ongunstige gasomstandigheden, die zich in de verpakking ontwikkelen als gevolg van de hoge temperaturen van de voorraadketen. De verpakking was eigenlijk ontworpen voor opslag en transport bij 0ºC.

Deze gebeurtenis leerde StePac de volgende lessen:
• Dat ze moeten zorgen voor volledig begrip van de klantenvoorraadketen en dat ze een oplossing moeten bieden die onder de huidige omstandigheden voor toegevoegde waarde zorgt. De na-de-oogstvoorraadketens zijn niet altijd optimaal.
• Dat het moet streven naar het optimaliseren van zowel de klantenvoorraadketen als de verpakkingen. StePac heeft een breed spectrum aan technische ondersteuningsprogramma's, die worden uitgevoerd door ervaren landbouwkundigen en na-de-oogstspecialisten die nauw samenwerken met klanten. Zij worden ondersteund door StePacs onderzoeks- en ontwikkelingsteam in Israël.

Het team bestaat uit gekwalificeerde en ervaren polymeeringenieurs, na-de-oogstwetenschappers en een plantpatholoog. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten om aan de behoeften van de klant te voldoen, maar ook voor de validatie en verfijning van bestaande producten, de vergelijking van verpakkingsprestaties met die van concurrenten, het evalueren van middelen voor de controle van na-de-oogstverval veroorzaakt door schimmel, gisten en bacteriën, en voor het identificeren van nieuwe, innovatieve oplossingen voor Xtend®-verpakking.

De vruchten van hun arbeid zijn: geschikte verpakkingsoplossingen gekoppeld aan optimale na-de-oogstbehandelingsprotocollen. Deze aanpak maakt StePac uniek onder de leveranciers van gemodificeerde atmosfeerverpakkingen in de na-de-oogstsector.

Voor meer informatie:
StePac
Tel: +972 (0)4 6123514
Fax: +972 (0)4 9872946
E-mail: info@stepac.com
www.stepac.com
Publicatiedatum: