Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste druiven van eigen productie in Môrester Farm'

Univeg Belgium steunt sociaal project in Zuid-Afrika

UNIVEG Belgium ontvangt deze week de eerste druiven van het seizoen van de eigen UNIVEG "Môrester Farm" in de Bergrivier regio, Western Cape, Zuid-Afrika. Met de komst van de druiven uit eigen productie zet UNIVEG BELGIUM de ondersteuning van de Columba Leadership Academy in de verf. Op de druivenpunnets staat een label dat het engagement van UNIVEG toelicht. Het Columba project is een sociaal project in Zuid-Afrika dat het zelfvertrouwen van kinderen wil bevorderen. Het ultieme doel van het programma is om jongeren te inspireren en te motiveren om positieve sociale veranderingen voor zichzelf, hun school en hun gemeenschap te realiseren. De steun van UNIVEG gaat naar de nieuwe Steynville School in Piketberg.



Met het sponsorship van de Columba Leadership Academy toont UNIVEG BELGIUM
samen met UNIVEG South Africa zijn sociaal engagement ten aanzien van de lokale gemeenschap in het Zuiden. Getuigenissen van dit mooie project zijn te vinden op www.columba.org.za. De "Môrester Farm" is gelegen in Piketberg, Western Cape. De eerste aankomsten van de witte pitloze druiven zijn van de variëteit "Prime" en van uitstekende kwaliteit. Verder wordt er in dit productiegebied opgestart met de packing en verscheping van witte pitloze "Sugraone".

De komende week zal ook de oogst van "Thompson Seedless" druiven worden opgestart. De eerste rode pitloze druiven van de variëteit "Flame" zijn niet verscheept : door slechte weersomstandigheden waren de hoge kwaliteitseisen niet behaald. Later volgen wel de rode "Ralli" en "Crimson" variëteiten. Nieuwere variëteiten op de farm zijn de blauwe pitloze "Midnight Beauty" en "Sable". Ook de traditionele blauwe variëteiten met pit "Dan Ben Hannah", "Alphonse Lavallée" en "La Rochelle" en de rode "Red Globe" worden nog geëxporteerd.
Publicatiedatum: