Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tijdens Fruit Logistica, Hal 1,2 stand A - 06

Harries Carrot Concept presenteert nieuwe verpakkingsconcepten en wortelvezel

"Harries Carrot Concepts is meer dan alleen maar geschrapte wortelen en wortelbrokken", vertelt Britt Helsen, Innovatie Manager bij Van Rijsingen Groep, waar Harries Carrot Concepts een onderdeel van is. "We hebben geïnvesteerd in consumentenonderzoek om beter te begrijpen wat de drijfveren zijn ten aanzien van tussendoortjes, snacks en het eten van wortelen. Dit gaf ons diverse inzichten waarop wij onze nieuwe Candy Carrots-concepten hebben gebaseerd.""Uitgangspunt voor alle ontwikkelingen is gemak, gezond en vooral lekker!
Dit resulteerde in twee bijzondere en praktische verpakkingen, die heel herkenbaar zijn in de winkel omdat we afgestapt zijn van de typische en voor de hand liggende plastic zak. Wie het panklaar groenteschap een beetje kent, weet dat het een muur van plastic zakken is", zegt Britt. " In samenwerking met DeDutch/Het Foodatelier hebben we een tweetal verpakkingen ontworpen, die opvallen en ons en onze klanten ruimte bieden om veel meer te communiceren. Denk hierbij aan doelgroepgerichte grafische ontwerpen gericht op o.a. kinderen of werkende vrouwen. We hebben in beide verpakkingsontwerpen rekening gehouden met de zichtbaarheid van de Candy Carrots, iets wat voor de Nederlandse consument essentieel is."De 'van 't land-verpakking' bevat 5 zakjes van 100g Candy Carrots in een ritsverpakking. De "Windowbox" bevat 5 zakjes met 100g Candy Carrots-bolletjes: voor elke dag van de school-/ werkweek een portie groenten tussendoor. Verder zijn we bij Harries Carrot Concepts ook erg bezig met duurzaamheid en hebben wij de in- en output van het proces nauwkeurig bestudeerd om te kijken of we meer aan vierkantsverwaarding kunnen doen. Hierbij hebben we ook gekeken naar inhoudsstoffen. Eén van deze inhoudsstoffen is wortelvezel dat in diverse producten toegepast kan worden. Zelf hebben we een 'Tapas range' op basis van wortel & wortelvezels ontwikkeld. De range bestaat uit een drietal "Carrot spreads" en een drietal "VeggieBites" (vleesvervangers). Verantwoord lekker! Op deze manier bieden we een verantwoorde optie voor bestaande spreads en houden we het dicht bij huis door wortel te gebruiken in plaats van heel exotische grondstoffen. De wortelvezel is dus ook uitermate geschikt om vleesvervangers te maken, maar doet het ook erg goed als vochtbinder in bijvoorbeeld brood- of pizzadeeg. De mogelijkheden van de wortelvezel zijn eindeloos: van technische applicaties tot het verrijken van voeding."Voor meer informatie:
Gerbrand van Veldhuizen – Commercieel Manager
M: +31(0)6 52 189584 E: [email protected]
René van der Linden – Sales Manager Export
M: +31(0)6 20 00 63 36 E: [email protected]

Of breng een bezoekje aan de stand op de Fruit Logistica: Hall 1,2 stand A - 06

Publicatiedatum: