Ralph Bogers, CLTV Zundert:

"Toch nog topprijzen voor aardbeien"

Tholen - Het aardbeienseizoen loopt ten einde bij CLTV Zundert. Ralph Bogers vertelt dat ze nog kleine volumes aanbieden. "Het is een aflopende zaak. We hebben nog een aantal telers, die een klein beetje Elsanta oogsten. Volgende week komt er ook nog wel beetje, maar daarna is het zo goed als voorbij. Voor de telers is het een moeizaam najaar geweest en pas sinds een kleine twee weken ontvangen we redelijke tot goede prijzen."Topprijzen

Hij geeft aan dat de aardbeienprijzen de afgelopen weken flink zijn gestegen. "Er is heel wat bijgekomen. Voor de grootste wordt nu rond de 4,50 per pond gegeven en de kleinere maten gaan voor zo'n vier euro weg. Dat zijn echt topprijzen in vergelijking met vorige week vrijdag. Toen lagen ze tussen de 2,75 en drie euro. Een week eerder was het meer richting 2,50. De prijzen van nu zijn natuurlijk mooi, maar voor de telers zet het niet meer echt aan. Telers die oogsten hebben doorteelt staan, dus ze moeten sowieso stoken om de bloemontwikkeling voor volgend jaar weer terug aan te leggen. Wat dat betreft zijn er geen extra kosten mee gemoeid. Maar dan kun je beter hoge dan lage prijzen hebben natuurlijk." De smaak is nog goed volgens Ralph. "We hebben een donkere periode gehad en dan zetten de planten minder suikers om naar de vrucht. Toch zijn ze verhoudingsgewijs nog redelijk zoet."

Hij verwacht niet dat de prijzen nog zullen stijgen. "Ik denk dat we wel een beetje aan de top zitten. Morgen hebben we nog een veildag en daarna maandag, maar dat is alweer 23 december. Dan is het in distributieland nog vrij moeilijk om dat op een nette manier te verzetten." Vandaag (19-12) is er tussen de 15 en 20.000 kilo verkocht en de volumes nemen af. De eerste of tweede week januari zullen we zonder doorteelt gaan vallen."

Voor meer informatie:
CLTV Zundert
Ralph Bogers
Molenstraat 155
4881 GD Zundert
Tel: 076-5972241
Fax: 076-5972053
www.cltvzundert.nl 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.