Granfrutta Zani:

"Goede prijzen Italiaanse kiwi's"

Raffaele Bucella, vertegenwoordiger van het Italiaanse Granfrutta Zani, geeft aan dat de afzet van kiwi's naar tevredenheid verloopt. "Het is nu al een heel bevredigend seizoen, zeker qua prijsniveau. Dit als gevolg van lagere volumes. In feite hebben de terugkerende regens tijdens de oogst geleid tot hogere tarieven van afgedankt fruit. Vergeleken met een gemiddelde productie van 1.200 ton is een volume van slechts 1.000 ton aanzienlijk minder, zo'n 15-20%," legt Bucella uit.90% van de persimmon kaki van Granfrutta Zani wordt afgezet op de binnenlandse markt. De resterende 10% wordt vooral verzonden naar Zwitserland.

"Wat betreft de peren waren de verwachtingen hoog," zegt Bucella, "maar helaas reageert de markt niet zoals verwacht. De export is zeer beperkt in vergelijking met vorig jaar, zelfs op de binnenlandse markt."Met een productie van 5-6,000 ton peren per jaar richt Granfrutta Zani zich niet op het buitenland, waar de concurrentie uit Nederland en Portugal te sterk is. "Tot een paar dagen geleden was zelfs Frankrijk nog steeds op de markt."De coöperatie uit Granarolo Faentino (Emilia-Romagna) verkoopt ook Pink Lady, geproduceerd door telers in Romagna, en Golden en Stark uit Friuli. De Pink Lady appels worden geëxporteerd binnen Europa (Duitsland, de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk) en Golden en Stark zijn vooral gericht op de binnenlandse markt.

Een product dat wel naar verwachting presteert, is de kiwi. "De afzet van kiwi," bevestigt Bucella, "gaat goed en we zijn optimistisch dankzij goede vraag vanuit het buitenland, met name van het Amerikaanse continent, uit Zuid-Amerika, maar ook uit China, India en de Arabische landen."De productie zal dit jaar ongeveer hetzelfde zijn als vorig jaar, ongeveer 11.000 ton, omdat de daling in de regio Emilia-Romagna wordt gecompenseerd door nieuwe kiwiplanten in de omgeving van Latina (Lazio).

"70% van onze kiwi's wordt geëxporteerd naar de Europese Unie en Oost-Europa. De overige 30% blijft in het land," aldus Raffaele Bucella.
Contact:
OP Granfrutta Zani

Raffaele Bucella
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA)
Tel.: (+39) 0546 695211
Fax: (+39) 0546 41775
Email: buc@granfruttazani.it
Web: www.granfruttazani.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.