Koreaanse voedingsgiganten richten zich op Vietnam

In september tekende Korea's CJ Group een overeenstemming met de zuidelijke Vietnamese provincie Ninh Thuan om de chiliteelt in het gebied te ontwikkelen. Het plan is in twee fasen opgedeeld: in de eerste fase experimenteert CJ in 2014. In de tweede fase zullen beide partijen de samenwerking in het op grote schaal telen van chili over een periode van tien jaar of langer, bespreken. Naar verwachting zullen ongeveer 3000 lokale telers betrokken zijn met een geschatte productie van 3000 ton gedroogde chili per jaar van de 12.000 ton verse chili.

De Koreaanse groep overweegt ook een chiliverwerkings- en verpakkingsbedrijf in de provincie te bouwen. Het wil tevens verschillende sausproducten produceren als de materiaalproductie eenmaal stabiel is.

Deskundigen van de CJ Group zouden voor chilisoorten van een hoge kwaliteit en een technologieoverdracht kunnen zorgen en zouden ook de juiste inkoopprijzen van telers kunnen garanderen. De overeenkomst met Ninh Thuan is er slechts een van meerdere prominente investeringen in het land. Strenge productie, levering en goede kwaliteitscontrole zijn van het grootste belang bij CJ.

Source: Anh Hoa

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.