Duitsland grootste afnemer Spaanse meloenen

Frankrijk betaalt het meest voor Spaanse meloen

Frankrijk is het land dat het meest heeft betaald voor meloenen die Spanje exporteerde tussen 1 januari en 30 september. De Fransen betaalden gemiddeld 0,88 euro per kilo, terwijl de gemiddelde prijs die aan Spanje werd betaald voor de geëxporteerde meloenen 0,71 euro per kilo was.

De prijs van door Spanje geëxporteerde meloenen in de eerste negen maanden van 2013 (0,71 euro per kilo) was met 18,33 procent in waarde toegenomen vergeleken met dezelfde periode in 2012. Toen was de prijs 0,60 euro per kilo. De gemiddelde prijs die voor de meloen werd betaald door landen van de Europese Unie was 0,70 euro per kilo. Niet EU-landen betaalden een gemiddelde prijs van 0,97 euro per kilo.

Van de 20 EU-landen die de hoogste hoeveelheden meloenen importeerden in de analyseperiode, betaalde Frankrijk dus het best met 0,88 euro per kilo, gevolgd door België (0,80) en Italië (0,78). Oostenrijk komt op de vierde plek met een gemiddelde prijs van 0,76 euro per kilo in de eerste negen maanden van het jaar. Van de top twintig importeurs was Estland het land dat het minst betaalde voor Spaanse meloenen, met 0,42 euro per kilo. Daarboven stonden Tsjechië (0,53), Portugal (0,57) en Polen, dat een gemiddelde van 0,61 euro per kilo betaalde.

Duitsland, de grootste afnemer van Spanje
Duitsland is verreweg de grootste afnemer van de meloen. Er werd 25,7 procent van de meloenexport met een totaal van 100,56 miljoen kilo naar Duitsland verzonden. Dat is goed voor 66,9 miljoen euro en de gemiddelde prijs was 0,67 euro per kilo. De totale export van meloenen in de besproken periode bedroeg 391,29 miljoen kilo: 3,8 procent minder vergeleken met dezelfde periode van 2012. Dit land stond eerste wat betreft volumeaankopen.

Frankrijk was het land dat tweede stond qua volume gekochte Spaanse meloenen, met 89,25 miljoen kilo, waarvoor ze 78,9 miljoen euro betaalden. Het Verenigd Koninkrijk staat derde wat betreft de volumeaankopen, aangezien het 61,31 miljoen kilo meloenen kocht en staat zestiende wat betreft de prijsranking, aangezien het 37,4 miljoen en een gemiddelde prijs van 0,61 euro per kilo betaalde.

Source: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.