Italië: slechte herfst voor appelen en peren

"Momenteel zijn we erg druk met peren, appelen en kiwi's. Wat betreft de appelen: nu we klaar zijn met William en Max Red, werken we met Abate en Kaiser. Helaas is de vraag laag en is er 30% meer voorraad dan vorig jaar. De vraag nam deze week wel iets toe", aldus Gabriele Roncarati, import/exportmanager van Coferasta.
 

Coferasta levert producten aan (buitenlandse) retailers (vooral Oost-Europa) onder het merk SBB vanuit het magazijn in San Bartolomeo in Bosco.

"Op dit moment zijn de prijzen vergelijkbaar met die tijdens de oogst, wat betekent dat de reeds betaalde of beloofde prijzen van sommige exploitanten hoger waren dan ze moesten zijn. Natuurlijk is het seizoen nog maar net begonnen, maar de verwachtingen zijn goed", vertelt Roncarati.

"De crisis in Italië, de temperaturen die te hoog zijn voor deze periode, de algemene consumptiedaling, langzame export... Dit alles draagt bij aan overvloedige voorraden terwijl de vraag niet op gang lijkt te komen. Binnen een maand zullen er ook andere problemen optreden met de houdbaarheid. Het feit dat de producten niet werden behandeld met ethoxyquin zou de situatie erger kunnen maken, omdat we dan opnieuw de prijzen moeten verlagen om consumenten aan te trekken.""Men is de laatste dagen minder geïnteresseerd in appelen, vooral in Fuji, wat te wijten is aan dezelfde problemen. Golden en Granny Smith gaan ook traag", gaat de manager verder en ze vertelt: "We beginnen nu kiwi's te verkopen. Ze zijn groter dan gewoonlijk, dus we zouden een goed seizoen kunnen beleven, ook dankzij het feit dat er geen overproductie is en de markt vrij levendig is."

"Het is geen fantastische periode, maar we willen proberen onze positie in de markten te handhaven terwijl we proberen onze kopers uit de crisis te helpen en onze telers te steunen in toekomstige seizoenen. Onze vertegenwoordigers organiseren speciale bezoeken aan producenten in commerciële teeltbedrijven. Het doel is de kwaliteit te verbeteren en de juiste keuzes te maken."

Contact
Coferasta SpA

Via Bologna, 900
44124 San Martino (FE)
Tel.: (+39) 0532 714911
Fax: (+39) 0532 712374
E-mail: commerciale@coferasta.com
Web: www.coferasta.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.