Circa 8000 ton houtig kleinfruit geoogst in Baden-Württemberg

Ongunstige weersomstandigheden tijdens de bloeiperiode, een late seizoensstart en regionale schade door hoogwater en hagel: nadat het voorgaande jaar reeds ongunstig was geweest, waren ook in 2013 de omstandigheden voor de bessenproductie in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg niet optimaal, zo meldt de Duitse website Proplanta.de.
 
In totaal ligt de oogsthoeveelheid met 7.946 ton op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar, zo deelde het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat op basis van voorlopige cijfers mee. Ongeveer één derde van de geteelde bessen (2.635 ton) bestond uit rode (en witte) bessen, waarmee hun oogsthoeveelheid ten opzichte van 2012 met 19 procent gegroeid is. Ook de teelt van struikbessen nam met 29 procent toe naar 818 ton. Bij frambozen was er met 1.310 ton weinig verandering in de oogsthoeveelheid. De oogst van zwarte aalbessen viel dit jaar met 2.329 ton daarentegen ongeveer één vijfde kleiner uit dan in 2012. Van bramen teelde men 359 ton (+4 procent) en blauwe bessen kwamen uit op 234 ton (-22 procent).


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.