Amerikaanse levensmiddelcontroleurs controleren Zwitserse producent

Het zal het vierde bezoek binnen drie jaar worden: de controleurs van de Amerikaanse overheidsinstantie 'Food and Drug Administration' (FDA) hebben opnieuw een bezoek aan Zwitserland op de planning staan, zo meldt de Zwitserse website handelszeitung.ch. De FDA functionarissen volgen daarbij nauwkeurig de voorschriften uit de Amerikaanse 'Food Modernization Act' op. Deze is opgesteld om de strijd aan te gaan tegen bioterrorisme. Potentieel levensbedreigende voedingsmiddelen moeten hierdoor niet eerst aan de Amerikaanse grens worden onderschept, maar al in het herkomstland. In het geval van Zwitserland gaat het daarbij onder andere om groenten in het zuur en conserven.

De Amerikaanse overheidsinstantie heeft acht Zwitserse bedrijven in het vizier. In de branche circuleren onder meer de bedrijfsnamen Hügli en Hero. Beide bedrijven willen hier echter niks over zeggen. Primair gaat het om producten zoals ingemaakte groenten, groenten in het zuur, voedingssupplementen en houdbare producten die direct of indirect voor de Amerikaanse markt bestemd zijn.
 
Het bezoek aan de Zwitserse producenten staat in het voorjaar van 2014 gepland. Tot dan kan er nog één en ander aan de lijst met bedrijven veranderen, zeggen insiders. Waar de FDA functionarissen precies zullen gaan kijken, blijft geheim. Een officiële bevestiging voor de genoemde bedrijven is er niet. Dat er in Zwitserland levensmiddelcontroles uitgevoerd zullen gaan worden, staat echter al wel vast.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.