"Marc Peyres, Blue Whale: "Volumes en maatvoering kleiner dan verwacht"

Complexe situatie in Franse appelmarkt

Het Franse appelseizoen begon dit jaar veelbelovend maar momenteel hebben Franse exporteurs te kampen met een hoop problemen. Volumes zijn kleiner dan eerder werd geraamd en ook de maten vielen kleiner uit dan verwacht. Wisselkoersen maakte het moeilijker om sommige markten te betreden.

Complex
Volgens Marc Peyres van Blue Whale is de markt complex. "Dit komt door verschillende factoren. De Franse appeloogst was dit seizoen vertraagd met drie weken. De eerst weken van het seizoen was er een gebrek aan fruit en werden er nog goede prijzen gemaakt, maar dat is nu veranderd. Ongunstige weersomstandigheden in het voorjaar zorgden ervoor dat de appeloogst kleiner uitviel. Wij kunnen dus niet het volume bieden wat de klant vraagt. Daarnaast zijn de appelen een stuk kleiner in vergelijking met vorig seizoen."Voor sommige hebben we goede maten", aldus Peyres. "Maar over het algemeen zijn ze te klein. Daarnaast hebben wisselkoersen voor problemen gezorgd. In sommige landen buiten Europa is er ook sprake van een lastige politieke situatie dus daar kan moeilijk naar worden geëxporteerd. In de EU is daarnaast meer concurrentie door Chileense en Zuid-Afrikaanse seizoenen."

"Dde situatie is complexer dan we hadden gedacht maar ik verwacht wel een verbetering", geeft Marc aan. "Als bedrijf zijn we druk bezig met vernieuwingen zoals het uitbreiding van ons bio-assortiment. Dit gaat onder andere om de rassen Crimson Chips en Dalinette. Daarnaast komen er nieuwe boomgaarden in productie waardoor er meer aanbod is van Fuji appelen. Ook voor onze andere producten zijn we bezig met nieuwe zaken. Zo gaan we onze kiwi's naar Zuid-Korea exporteren en de volgende stap is Japan. We willen onze kiwi's verkopen als premium product in diverse markten."

For more information:
Marc Peyres
Blue Whale
Tel +33 5.63.21.56.56
Marc@blue-whale.com
www.blue-whale.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.