Italië: Verwachtingen voor appel- en kiwiseizoen

"De export van Gala appelen begon heel goed dit jaar. Sales zijn constant en de prijzen interessant. Nu zullen we ook beginnen met Golden en Granny Smith," zegt Stefano Pezzo, sales manager voor Cherry Passion. "De belangrijkste markten zijn Duitsland, Scandinavië, Rusland en het Verre- en Midden-Oosten. Natuurlijk kunnen we niet worden vergeleken met de grote bedrijven in Trentino Alto-Adige, maar toch verkopen wij onze productie in het buitenland."

Het fruit is wat kleiner uitgevallen dit jaar, zegt Pezzo. "Daarom leggen we het hier en daar af tegen de grotere exemplaren van andere producerende landen."Wat de kiwi's betreft is het vooral de Hayward die ze afzetten. "Op het moment wachten we nog tot het fruit het juiste suikergehalte bereikt. De enige onzekerheid wordt veroorzaakt door mogelijke concurrentie uit Griekenland."

Wat import betreft is Cherry Passion bijna klaar met de invoer van Nederlandse groenten (tomaten en paprika) en citroenen uit Turkije. "De prijzen van groenten waren vrij laag, maar de vraag liet zich daardoor niet beïnvloeden, zozeer dat we hetzelfde aantal pallets verkochten als vorig jaar."
Contact:
Stefano Pezzo

Cherry Passion Srl
V.le del Lavoro, 54
37036 San Martino Buon Albergo (VR)
Tel.: (+39) 045 8781138
Fax: (+39) 045 8795266
Email: info@cherrypassion.com
Web: www.cherrypassion.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.