WSKO de Achtsprong wint fotowedstrijd “gezondste foto van Nederland”

Afgelopen vrijdag, 1 november heeft groep 6a van basisschool de Achtsprong uit De Lier de door het nationaal voedingsdebat uitgeschreven fotowedstrijd maak "de gezondste foto van Nederland" gewonnen.Stuur een foto in die voor de leerlingen representatief is voor vers, gezond en lekker, was de opdracht van het nationaal voedingsdebat. Basisschool de Achtsprong heeft gezond en bewegen als één van haar speerpunten voor haar leerlingen en nam de uitdaging aan. Hierop besloten de leerlingen van groep 6a met meester Marc hun stoelen en tafels op te pakken en te verhuizen naar de Boeregoed Volkskas in Schipluiden. Tussen bloemkool, bonen, kousenband, aubergine en pompoenen leerden de kinderen hoe deze producten groeien en smaken. De foto waarop de kinderen tussen de bloemkoolplanten les krijgen won uiteindelijk de hoofdprijs: een echte EDU-kas t.w.v. € 1.200,-

Het nationaal voedingsdebat vraagt aandacht voor gezonde voeding voor iedereen. Er moeten landelijk richtlijnen komen voor ziekmakende chemische toevoegingen in eten en een drastische vermindering van zout, vetten en suikers. In Nederland en zeker in het Westland kan het toch niet zijn dat mensen te weinig groentes eten. Het is zo belangrijk voor preventie tegen ziekten."Ja, wij zijn klaar voor de start. Gaan los met heel ons hart. En delen het met iedereen… want we lezen-lopen-rennen-zwemmen-springen-dansen-gillen-zingen en we chillen met elkaar." De eerste regels van het themalied van de kinderboekenweek over sport en spel. Maar ook de openingslied 's ochtends op de Achtsprong om bewegend de nieuwe dag te starten tijdens de week van het schoolontbijt. Op woensdag 6 november ontbijten alle leerlingen en leerkrachten met elkaar op school. Marga de Goeij, wethouder onderwijs gemeente Westland, is hierbij op de Achtsprong aanwezig.Het Nationaal Schoolontbijt is meer dan een leuk ontbijtfeest. Het is ook leerzaam: met speciaal lesmateriaal ontdekken de kinderen dat ontbijten energie geeft, belangrijke voedingsstoffen levert, zorgt voor een goede stoelgang, helpt een gezond gewicht te houden en vooral heel gezellig is. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.

Start programma 6 november 2013

8.30 - Klaar voor de start, zang en warming-up gezamenlijk in aula Achtsprong (locatie Sportlaan)
8.45 - Nationaal schoolontbijt in iedere klas.
Marga de Goeij is aanwezig in groep 5 (juf Esmiralda) en spreekt hier met de leerlingen over gezonde voeding en het belang hiervan. (locatie Sportlaan)
9.30 - Marga de Goeij overhandigt de EDU-kas in groep 6a (meester Marc) en spreekt na met de leerlingen over hun ervaring tijdens het voedingsdebat. (locatie Achterlaantje)
10.15 - Afsluiting

Indien u aanwezig wilt zijn bent u van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen Corry Bornebroek, adjunct-directeur Achtsprong. tel: 06 12 98 42 89. Of Irene Heikens, tel. 06 11 95 45 60. Sportlaan 47, De Lier.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.