Verse groenten in nieuw Sion

Groente- en fruitverkoop in RijswijkBuiten? Met de aanpak van 'Geworteld Wonen' gaat dit unieke plan werkelijkheid worden. Daarvoor is door de gemeente en Inbo Arcitecten een intentieovereenkomst getekend. Het plan is in Rijswijk de eerste aanzet tot Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Het klinkt als een droom. In de overvolle Randstad op een landgoed wonen met een hectare grond, waar je zelf je eigen voedsel produceert. Geworteld Wonen brengt vijftig huishoudens bijeen die een passie delen voor tuinieren en stadslandbouw en biedt ruimte voor duurzaam en ecologisch leven. Inmiddels is het initiatief uitgewerkt tot een concreet plan bestaande uit 53 woningen in verschillende typen en categorie├źn op een eiland in de zuid-westelijke hoek van RijswijkBuiten. Het plan kent 21 hofwoningen, 12 boerderijwoningen, 17 appartementen en 3 penthouses, zowel huur als koop.

De woningen in de boerderij kunnen geschakeld worden waardoor ze een woongroep vormen. De gezamenlijke tuin en binnenplaats verbinden de woningen met elkaar en met de omgeving. Naast de woningen is er ook een prieeltje aan het water dat kan dienen als boothuis. Een schuur, naast het appartementengebouw, zal dienen als gezamenlijke opslag en groente- en fruitverkoop. Buitenplaats Sion diende reeds in de Romeinse tijd als voedselcentrum voor de stad en daarnaast liggen hier de wortels van de Westlandse tuinbouwcultuur.


Bron: deweekkrant.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.