Mooi wat met fruit kan

Maayke (47) en Paul (50) Cruijsen uit Dreumel zijn druk met oogsten en sorteren. Ook al op het moment dat in Tiel het Fruitcorso werd gehouden. Fruitpact nodigde hen uit voor een bezoek, als ambassadeurs van het Fruitpact. "Geweldig, we waren er nog nooit geweest."

"We hebben een fruitbedrijf met flink wat appelrassen, van Elstar tot cox en sinds kort ook Kanzi. En peren, conference en Doyenné. Het Fruitcorso ken je wel, maar ik moet zeggen dat het aan deze kant van de Waal niet echt leeft. Dat veranderde voor ons toen we er eenmaal waren: het is indrukwekkend wat die plakkers kunnen maken, de wagens zijn zonder uitzondering heel erg mooi. We vinden het knap, ook die ontwerpen. Ook al was het middenin de pluk en moesten we er even een en ander voor regelen, we zijn heel blij dat we er zijn geweest. Het is een plek waar je toch veel mensen uit de sector treft, collega's, maar ook anderen die met jouw beroep van doen hebben. Daarom vind je er altijd wel iemand om mee te praten of waarmee je de kennismaking kunt hernieuwen. Toen we de uitnodiging kregen van Fruitpact om te komen, wisten we niet wat we konden verwachten. Maar we zijn ook nog eens in de watten gelegd op die speciale overdekte tribune. Het was er echt heel gezellig. Een leuke ontmoetingsplek, en mooi om te zien wat je met fruit allemaal kunt doen. Maar of mensen er echt meer appels door gaan eten? Dat weet ik niet."


Bron: Fruitpact

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.