Nieuwe producten en voedingswaarden in tools Voedingscentrum

Het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) online is door het RIVM geactualiseerd. Dit heeft ook invloed op verschillende tools en tabellen van het Voedingscentrum, zoals de Eetmeter.

Veel tools en tabellen van het Voedingscentrum zijn gebaseerd op de gegevens uit de NEVO. Professionals en consumenten zullen dan ook merken dat onze bestanden zijn aangepast.

Zo zijn sommige voedingswaarden van producten uit de Eetmeter en de Caloriechecker veranderd en komen er nieuwe producten bij, zoals 'quinoa'.

Over de NEVO

De NEVO-online 2013 bevat gegevens over de voedingskundige samenstelling van ruim 2150 voedingsmiddelen. Het gaat om voedingsmiddelen en gerechten die door veel Nederlanders regelmatig worden gegeten en die een groot deel van energie en voedingsstoffen in ons dagelijks menu leveren.

Sinds de vorige uitgave van NEVO-online in 2011 zijn er 142 nieuwe NEVO-codes toegevoegd. Er zijn 55 NEVO-codes verwijderd, omdat deze niet meer beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Je kunt het Nederlands Voedingsstoffenbestand online inzien op www.Rivm.nl/nevo.


Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.