Peru: fruitexport naar Nederland en VS neemt toe

Volgens de Exporteurs Associatie (Adex) bereikte de Peruaanse fruitexport tussen januari en augustus dit jaar 76 markten en bracht het tot $702,9 (€518,6) miljoen op. Dat betekent een toename van 15,2 procent wegens een toenemende vraag uit Nederland en de Verenigde Staten.

Cijfers van Business Intelligence System Adex Data Trade laten zien dat Nederland voor $202,1 (€149,1) miljoen kocht (een stijging van 12,5 procent) en de VS voor $171,3 (€126,4) miljoen (een stijging van 22,3 procent). Deze markten waren goed voor respectievelijk 28,7 en 24,3 procent van de totale fruitexport. Ze kochten voornamelijk avocado's en mango's.

Het Verenigd Koninkrijk, dat fruit ter waarde van $53,9 (€39,8) miljoen kocht, stond op de derde plek gevolgd door onder anderen Spanje, Hong Kong, Canada, China, Rusland, Duitsland, Japan, Chili en België. De grootste prijsstijgingen waren van China (127,5 procent) en Duitsland (58,8 procent), die beiden in de top tien staan.

De meest gevraagde Peruaanse vruchten in het buitenland zijn avocado's, met een export ter waarde van $171 (€126,2) miljoen, gevolgd door onder anderen druiven, mango's, bananen, mandarijnen, walnoten, aardbeien, sinaasappelen, blauwe bessen en passiefruit.

Source: Andina.com.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.