Italië: groentenafzet steeg eerste week oktober

Vanaf nu zijn er cherrytomaten, rode trostomaten, piccadillytomaten, aubergines, courgettes en paprika's van Vike beschikbaar. Giuseppe Di Martino, verkoopmanager van Vike vertelt: "60% van onze oogst bestaat uit tomaten. Het vroege seizoen zal eindigen voor eind oktober. Momenteel komen de producten (groenten, consumptiedruiven, citrus) uit de gebieden Ragusa, Catania en Etna. "Tijdens de productiecyclus zagen we zowel in de zomer als in de afgelopen weken wat afwijkingen (denk aan gele vlekjes of scheurtjes) op piccadilly- en trostomaten door de hoge temperaturen. Kasgewassen werden het meest beïnvloed aangezien de temperatuur overdag tot wel 60°C kon stijgen en 's nachts daalde tot 15°C met hoge vochtigheidsniveaus."De kwaliteit van de producten is gemiddeld en hoog. "In augustus en september 2013 was de vraag lager, maar in de eerste week van oktober herstelde die met een stijging van 40%. De gemiddelde prijs van cherrytomaten was in augustus en september €0,25 voor trostomaten en €0,60 voor piccadillytomaten. De prijs van aubergines en courgettes was €0,35 en die van paprika's €0,70 per kilo.Vike verkoopt zijn producten onder verschillende merken, zowel in het Italiaans als in de taal van het land van bestemming. De verpakking en opslag wordt gedaan in een fabriek van 25.000 vierkante meter, waarvan er 5.000 overdekt is.

De algemene vraag daalde met 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, vooral in Duitsland, terwijl hij in de Oost-Europese markten stabiel bleef. De vraag op de binnenlandse markt daalde met 40%.
"Ons bedrijf investeert in nieuwe soorten tros- en cherrytomaten voor een product met een lange houdbaarheid en hoge brix-waarden. Ook hebben we ons aanbod gediversifieerd met verwerkte producten zoals een cherrytomatensaus, tomatenpuree of tomatenextract."

Vike heeft vier verwerkingslijnen waarop 50 operators werken in overeenstemming met de huidige gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Het voldoet ook aan de kwaliteitsnormen van HACCP en heeft een GlobalGAP-certificaat (GGN: 4050373869960) en een traceerbaarheidsplan.

Voor meer informatie:
Giuseppe Di Martino - verkoopmanager
Gsm: (+39) 333 3165038
Vike soc. agr. Srl
C. da Palazzello, sn.
97019 Vittoria (RG)
Tel: (+39) 932 868585
Fax: (+39) 932 511493
E-mail: info@vikesrl.191.it
Web: www.vikesrl.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.