"Stijn van de Voorde: "Koeler weer zal de consumptie aanzwengelen"

"Middenprijs spruiten 90 cent is niet echt hoopvol"

Tholen - Al is het nog prachtig weer buiten, de spruitenoogst is van start gegaan. Teler Stijn van de Voorde uit het Mechelse Leest verwacht binnen enkele weken op het niveau van topproductie te zitten. "Momenteel zijn we bezig met de eerste aantallen en deze zijn vandaag, 27 september, geveild. De volumes zullen nu elke week toenemen. Nu is het nog warm weer, maar als het wat koeler begint te worden is het ook interessanter naar handel en consumptie toe."Lage middenprijs
Volgens hem ziet de kwaliteit van de producten er veelbelovend uit. "Er is wel minder opbrengst door de droogte deze zomer, maar verder verwacht ik een goed seizoen. Van de Voorde heeft een spruitenareaal van twee hectare en levert deze aan Veiling BelOrta. Hij ziet het seizoen met gemengde gevoelens tegemoet. "Vandaag was de middenprijs 90 cent en dat is eigenlijk niet zo goed. Dat is de prijs voor handgeschoonde spruitjes en dat stemt niet hoopvol. Ongeschoond zou het nog een ander verhaal zijn", uit hij zijn bezorgdheid.

"Vorige week spraken we over prijzen van rond de 2 euro en dat is toch heel anders. Het scheelt natuurlijk wel dat het nu een stuk warmer is, bij 20 graden denken mensen niet aan spruitjes. Voorlopig doen we rustig aan met oogsten, we moeten gewoon een beetje wachten op koelere temperaturen, dat zal de consumptie hopelijk wat aanzwengelen." Bij teler van de Voorde wordt momentele het vroege ras Divina geoogst. Volgens Stijn is het spruitenareaal voor de versmarkt dit jaar hetzelfde gebleven en voor de industrie wat gestegen. Dat zou normaal gezien geen invloed moeten hebben, dat is op contract, maar het heeft toch een wisselwerking. Hopelijk wordt het een beetje kouder dan zal de prijs terug gaan stijgen."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.