Verse groenten op het dak van de bus

Urban Farming gaat mobiel. In Spanje rijden bussen met een moestuin op het dak.
Ruimte is schaars en groene ruimte is daarbinnen het eerste dat opgeofferd wordt. Initiatieven als pothole gardening, urban farming en verticale tuinen proberen die tendens tegen te houden. In Spanje wordt nog zuiniger met ruimte omgesprongen. Daar rijden nu auto's en bussen met een moestuin op het dak.De mobiele tuin is een initiatief van landschapskunstenaar Marc Grañén. Hij gebruikt daarvoor een systeem met sedum en schuim in een stalen grid. Het rijdende daktuintje is uitgevoerd op een bus die 60 km/uur rijdt en een bestelbusje dat met 90 rondrijdt zonder een worteltje of spercieboon te verliezen. Ze zijn te zien in L'Estartit in de buurt van het Spaanse Girona.

Ik zie opties. Neem verse groente mee op de caravan. Laat je planten een beetje echte zon voelen als je op vakantie gaat. En wat te denken van het uitzicht op geparkeerde auto's. Je zou even met je blote voeten over een Kia heen kunnen lopen of van de zon genieten op een begraste BMW.


Bron: Bright

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.