ILIP presenteert twee nieuwe verpakkingen

ILIP komt tijdens Macfrut 2013 met een dubbele productlancering. Het leidende verpakkingsbedrijf zal tijdens de beurs, die deze week in het Italiaanse Cesena georganiseerd wordt, zowel zijn nieuwe B43 saladeverpakking, gemaakt van gerecycled PET als de nieuwe verpakkingslijn voor "paraguayos" perziken presenteren.De B-43 is een door verhitting te sealen verpakking voor kant-en-klare versgesneden salades, voor 80% gemaakt van gerecyclede PET en gecertificeerd door PSV (Second life Plastic), een bekend merk dat hergebruik van plastic garandeert. Het gebruik van gerecyclede PET is een milieuvriendelijk alternatief voor nieuwe PET, omdat er bij fabricering minder broeikasgassen worden uitgestoten en minder energie wordt gebruikt. De verpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van 48 tot 113 mm en heeft dezelfde diameter als de verpakkingen die momenteel verkrijgbaar zijn. Hierdoor zijn er geen nieuwe machines voor het sealen van de verpakkingen. Het nieuwe assortiment voor "paraguayos" perziken bestaat uit drie productlijnen: een bakje met deksel (B44) en een klep, beide gemaakt van gerecyclede PET, en een scala aan trays, gemaakt voor kratten van 30x40, 29x49 en 40x60. Door zijn symmetrische sluitsysteem op vier punten kan de B44 functioneren als deksel voor zichzelf. Cliënten kunnen de verpakking in verschillende combinaties gebruiken, van bakje met deksel tot een simpel bakje voor flowpack. De sluiting op vier punten zorgt voor een goede ventilatie van gesloten bakjes, waardoor condensatie gereduceerd wordt en de houdbaarheid van het fruit wordt geoptimaliseerd. Het bakje en de klep zijn ontworpen voor 500 gram perziken, maar kunnen ook voor andere groenten en fruit gebruikt worden. 

"Innovatie, duurzaamheid en klantenservice zijn de speerpunten binnen ons bedrijf," zegt marketingmanager Roberto Zanichelli. "De nieuwe producten, die we tijdens Macfrut presenteren, zijn hier een goede afspiegeling van. Het gebruik van gerecyclede materialen is een belangrijke toegevoegde waarde voor onze cliënten, omdat ze hiermee kunnen laten zien dat ze duurzaamheid en milieu belangrijk vinden. De nieuwe B44 voor "paraguayos" perziken is bovendien een veelzijdige oplossing dat rekening houdt met alle behoefte van dit type product." ILIP dingt mee naar de Macfrut Oscar voor innovatie, die op 27 september uitgereikt zal worden.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.