Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe verpakkingsoplossing: ultrasoon dichtmaken van groenten- en fruitnetten

„Overal wordt de vermindering van plastic afval besproken"

Er zijn wereldwijd discussies over de vermindering van (plastic-)afval. Vooral van de retail wordt verwacht dat zij verantwoordelijkheid nemen. Groenten en fruit in net is weliswaar geen nieuwe oplossing, maar wint tegenwoordig echter sterk aan betekenis, weet Jörg Czepluch, directeur van de Duitse firma C-Pack uit Tornesch: „Welke verpakking is het meest zinvol en welke produceert het minste afval? In dit opzicht zijn onze netten een goede optie."

„In de meeste gevallen gebruiken we metalen clipjes om onze netten, gevuld met bijvoorbeeld sinaasappelen of uien, te sluiten. Deze verpakkingswijze biedt relatief gezien slechts een klein reclameoppervlak vergeleken bij folie, maar verbruikt daarvoor in de plaats echter aanzienlijk minder plastic." De consument denkt foutief dat het gebruik van metalen clips het recyclingproces moeilijker maakt. Daarom heeft men de technologie verder ontwikkeld. Zo presenteert C-Pack dit jaar op de Fruit Logistica een nieuwe verpakkingsoplossing: „In principe lijkt de nieuwe verpakking erg op de oude, echter wordt het materiaal op ultrasone wijze dichtgemaakt." Zo hoeft er geen extra materiaal gebruikt te worden en kan men het netje eenvoudiger op de juiste wijze weggooien.

Ook voor de verpakkers heeft C-Pack een nieuwe machine, de VAC 1029, om het werk efficiënter vorm te geven: „Tot nu toe kon men altijd zo'n 300 meter net voor het verpakken gebruiken, voordat men de machine opnieuw van net moest voorzien. Onze nieuwe machine automatiseert het navullen en zo kan dit proces nog langer zonder onderbreking doorlopen."

De firma C-Pack werd begin jaren '70 door Werner Czepluch opgericht en bracht in 1973 de eerste semi-automatische netsluitingsmachine op de markt. Sindsdien werkt het bedrijf nauw met klanten samen om in te gaan op de behoeftes van de actuele verpakkingsbranche. De netten van C-Pack worden wereldwijd, in meer dan veertig landen, afgezet. Vooral in de VS en heel Europa, maar ook in India, China en Australië.

Hier is een machine van C-Pack in actie:

U kunt het team van C-Pack persoonlijk leren kennen op de Fruit Logistica 2019: hal 3.1, stand A-10.

Für weitere Informationen:
C-PACK GmbH
Kleiner Moorweg 34
D-25436 Tornesch
T: +49-4122-51173
M: info@C-PACK.com 
W: http://www.c-pack.com/

Publicatiedatum: