Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse artisjokken profiteren van kleine Spaanse oogst

Het Siciliaanse artisjokseizoen is een aantal weken geleden begonnen. Sommige regio's, zoals de vlaktes van Catania en Calatino, zijn getroffen door overstromingen en vervolgens door de vorst en andere regio's, zoals het gebied rond Licata, kennen geen problemen. Maurizio Bartolini van Master Fruit vertelt over de oogst.

Massimiliano Consagra (aankoop- en productiemanager) en Maurizio Bartolini (verkoopmanager)

"De verminderde hoeveelheden Siciliaanse artisjokken in het algemeen, veroorzaakt door het slechte weer van de afgelopen maanden, was voordelig voor onze teelt. Master Fruit, dat zich al meer dan 10 jaar bezighoudt met artisjokteelt, is een referentiepunt voor de sector", zegt Bartolini,

Master Fruit is gespaard gebleven van overstromingen omdat er is geïnvesteerd in drainage en de plaatsing van perimetersloten die zorgen voor een normale uitstroom van overtollig regenwater.

Deze redelijke kostbare installaties hebben de stagnatie van water en de daaruit voortvloeiende verstikking voorkomen. Hierdoor werden de planten gespaard. Expertise en ervaring hebben de overhand.

"We zijn ons altijd blijven specialiseren op artisjokken en geleidelijk aan hebben we ons areaal uitgebreid. In 2008 zijn we begonnen met 15 hectare en inmiddels is dit 70. Onze kracht zit dan ook in het gebied dat, met zijn specifieke klimatologische omstandigheden, de uiterlijke eigenschappen van de Romanesco artisjok ten goede komt", zegt Bartolini.

Elke plant geeft ongeveer 10 artisjokken. Het grootste deel van de oogst is bestemd voor de versmarkt. Ongeveer 20 % is bestemd voor de verwerkende industrie vanwege esthetische onvolkomenheden.

"Dit jaar lijkt positief uit te pakken voor ons. De overvloedige regens hebben gezorgd voor grote artisjokken en de smaak verbeterd. Het seizoen verloopt daarom uitstekend en zowel wij als onze klanten zijn tevreden", zegt Bartolini.

De prijzen liggen in lijn met de beschreven trend van vraag en aanbod en worden gekenmerkt door matig hoge prijzen. De belangrijkste markt van Master Fruit wordt vertegenwoordigd door Italië, maar de artisjokken worden ook geëxporteerd naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Master Fruit kan op verzoek de artisjokken gewassen en schoon leveren.

Contact:
Master Fruit Srl

C.da Piano Cannelle sn 
92027 Licata (AG) SICILY 
Tel.: +39 0922 893 506 
Fax: +39 0922 891320 
Email: info@masterfruit.eu
Web: www.masterfruit.eu

Publicatiedatum: