Import Promotion Desk brengt bio-producenten uit negen landen op de Biofach

Omvangrijk bio-aanbod uit ontwikkelingslanden en jonge industrielanden

Het Import Promotion Desk (IPD) brengt dit jaar biotelers uit Colombia, Egypte, Indonesië, Kirgizië, Nepal, Peru und Tunesië, Servië en Zuid-Afrika op de Biofach. Meer dan dertig bedrijven uit negen landen presenteren hun veelzijdige bio-productaanbod op de gezamenlijke stand van het IPD en de 'Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit' (GIZ) en op het landenpaviljoen. Dit aanbod omvat kruiden, specerijen, thee, etherische en koudgeperste oliën, riet- en palmsuiker evenals groenten- en fruitspecialiteiten uit de betreffende landen. De wereldwijd grootste beurs voor biologische levensmiddelen vindt van 14 tot en met 17 februari in Nürnberg plaats.

IPD, het Duitse initiatief ter bevordering van de import, en de GIZ organiseren reeds voor de vierde keer de gezamenlijke stand voor kleinere en middelgrote bedrijven uit ontwikkelingslanden en jonge industrielanden. "Dit jaar begeleiden we meer dan dertig bedrijven", zegt dr. Julia Hoffmann van het IPD. "Het aanbod aan – en ook de vraag naar – hoogwaardige producten in biokwaliteit uit ontwikkelingslanden en jonge industrielanden groeit gestaag. Bio heeft veel potentieel voor onze partnerlanden. Daarom ondersteunen we hen samen met partners ter plaatse bij het aanbieden van hun bioproducten en bij het aanknopen van handelsrelaties met Duitse c.q. Europese importeurs."

Breed productaanbod

De bedrijven uit de IPD-partnerlanden presenteren een breed aanbod aan biologische producten. Zo zijn er bijvoorbeeld theespecialiteiten uit de Colombiaanse bergen, koudgeperste oliën uit Egypte, kurkuma en etherische oliën uit Nepal en presenteert men hoogwaardige palmsuiker uit Indonesië. Typisch fruit uit Peru is lucuma, camu camu en maca: in poeder- en vlokkenvorm komen ze vanuit Peru naar Nürnberg.

IPD-bedrijven op de Biofach:
Hal 4 |4-561: exposanten uit Indonesië, Nepal en Zuid-Afrika
Hal 2 |2-626: exposanten uit Colombia
Hal 2 |2-213: exposanten uit Peru
Hal 4 |4-161: exposanten uit Tunesië
Hal 4 |4-333 en 4-341: exposanten uit Egypte
Hal 4A |505: exposanten uit Servië

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018