Jeffrey Moret, TOFF:

"Goede verwachtingen overzees bio-hardfruitseizoen"

Tholen - De vraag naar bio-AGF vertoont nog altijd een stijgende lijn. "Voor veel producten zitten we momenteel in een overgangsperiode. Zo is het biologische hardfruitseizoen in Europa bijna voorbij en staan we aan de vooravond van het overzeese seizoen", vertelt Jeffrey Moret van TOFF. "We gaan dit seizoen een volledig overzees importseizoen draaien, te beginnen met Argentijnse Williams-peren. Gezien de dramatische biologische hardfruitvoorraden in Europa, zal de vraag torenhoog zijn. We verwachten wederom ons volume uit te breiden."Biologische gember importeert TOFF momenteel uit Peru, maar deze week arriveert ook de eerste Chinese bio-gember in Barendrecht. "De prijzen van de Chinese gember liggen traditioneel wat lager dan vanuit Peru en de vraag naar bio-gember uit China is eigenlijk altijd redelijk goed", vertelt Jeffrey. "Biologische kasgroenten importeren we zeker nog een aantal weken vanuit Spanje en ook hiervoor liggen de prijzen hoog als gevolg van de wisselende weersomstandigheden. In maart verwachten we eveneens de eerste Nederlandse bio-komkommers. Dit zomerseizoen bieden we het hele pakket Nederlandse kasgroenten aan,: van trostomaten tot zoete puntpaprika's en van komkommers tot paprika. Met twee nieuwe Nederlandse bio-kastelers hebben we ook hierbij een groter pakket tot onze beschikking."Afscheid Cees van Vugt
Vier jaar geleden ging Jeffrey samen met Cees van Vugt van start met TOFF. Vanaf eind februari heeft Cees besloten TOFF te verlaten. Om die reden bestaat het team van de Fruit Logistica, waar TOFF voor het eerst zelfstandig aan deelneemt (Hal 3.2 - C-10) naast Jeffrey uit Iris en Charona. Ook op de Biofach zijn we volgende week present, dus we kunnen aan de bak!"

Voor meer informatie:
Jeffrey Moret
TOFF
+31 (0)85 070 4572
jeffrey@toffbv.nl
www.toffbv.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.