Interview met Ernesto Fornari van Canova

Biologische producten in opmars

Stapje voor stapje veroveren de biologische groenten van het Italiaanse Apofruit steeds meer ruimte in supermarktschappen. Dat bevestigt ook Ernesto Fornari, directeur van Canova (onderdeel van Apofruit)."Ik kan natuurlijk zeggen dat we tevreden zijn, maar de cijfers spreken eigenlijk voor zich. De Royal Gala appels gaan voor €1,05/kg, de William peren voor €1,09 per kilo en de pruimen ging voor €0,75 weg. Ook de Apirene druiven hadden goede prijzen, variërend van €1,30 tot €1,70 per kilo. Het was een bijzonder goed seizoen voor de druiven," zegt Fornari.Als onderdeel van Apofruit legt Canova zich toe op biologische groenten en fruit. Het bedrijf beloont haar telers hiervoor. En voor de telers die lid zijn geworden van de Bio Swiss, de certificering die in Zwitserland wordt vereist met een vermindering van 50% in het gebruik van koper en zwavel, betaalde Canova één cent extra per kilo.Het netwerk waar Canova deel vanuit maakt, heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro per jaar, waarvan 94 miljoen is verkregen uit verse producten.


Archieffoto

"De verkoop van biologische producten geeft ons voldoening en we zien dat de supermarkten, onder toenemende druk van de consument, hier steeds meer ruimte voor moet maken," concludeert Fornari.

Contact:
Canova srl

Via Emilia Levante, 2750
47020 Longiano (FC)
Tel.: (+39) 0547 53019
Tel.: (+39) 0547 57541
Email: commerciale.canova@apofruit.it
Web: www.canovaprodottibiologici.it/it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.