Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nalans Citrus

Jaarrond Europese finger limes beschikbaar

De Spaanse finger limesoogst is weer van start gegaan. Nalans Citrus, een bedrijf gespecialiseerd in exotisch citrus, voorspelt een aanzienlijke stijging van de afzet dit jaar.

"Dankzij de samenwerking met bedrijven die finger limes telen als antwoord op de groeiende vraag op Europees niveau, hopen we de verkoop dit jaar aanzienlijk te verhogen", zegt verkoopdirecteur Pedro Juárez.

De consumptie van dit nicheproduct blijft stijgen, zowel in de horeca als, meer recentelijk, in de huishoudens, althans in bepaalde landen. "De afgelopen tien jaar was er een continue groei van de consumptie, die pas in 2020 stopte als gevolg van de pandemie. Maar in 2021 overtrof de consumptie opnieuw die van 2019, en sindsdien is de vraag blijven stijgen, zelfs in maanden waarin er vroeger geen consumptie te noteren viel", vertelt Pedro Juárez.

Momenteel loopt het Australische seizoen ten einde en begint de oogst op het noordelijk halfrond. "Hoewel we vroeger al het hele jaar door finger limes leverden, zijn we er nu dankzij de combinatie van geavanceerde teelttechnieken en de knowhow van verschillende telers in geslaagd om ook het Europese product jaarrond beschikbaar te hebben. We willen de Europese finger limes aanbieden aan de consument die op zoek is naar een product met een lagere ecologische voetafdruk", zegt de commercieel directeur.

"Dankzij innovatieve teeltmethoden en gunstig weer belooft het seizoen een van de beste te worden die we ooit hebben gehad. We hebben hard gewerkt om onze processen te verbeteren en zijn enthousiast om een product van uitstekende kwaliteit op de markt te brengen", aldus Juárez.

Sinds 2016 is Nalans Citrus gespecialiseerd in exotisch citrus. Het heeft ruim 300 variëteiten in zijn portfolio en zet het fruit voornamelijk af in Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf is steeds op zoek naar unieke citrusvruchten die moeilijk te vinden zijn op de markt, zoals finger limes, shikuwasa of yuzu, die nieuwe smaken, texturen en aroma's bieden.

Finger limes, bekend om zijn kleine bolletjes die in de mond exploderen en een frisse, zure smaak vrijgeven, is een zeer gewaardeerd ingrediënt in de haute cuisine. Daarnaast is het heel gezond, want rijk aan antioxidanten en vitamine C.

"We hebben een duidelijke strategie op het gebied van duurzaamheid, gebaseerd op vier pijlers. Ten eerste is al ons exotisch citrus biologisch of residuvrij. Voor de verpakking gebruiken we 100% recyclebare, plasticvrije materialen. We moedigen lokale teelt aan om de transportafstanden te verkleinen en de CO2-voetafdruk te minimaliseren en we investeren in technologieën en praktijken die de energie-efficiëntie van onze activiteiten verbeteren, wat ook bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot", legt Pedro Juárez uit.

"We zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid niet slechts een optie is, maar een verantwoordelijkheid. Het is onze missie om de gastronomie te verrijken en tegelijkertijd zorg te dragen voor de planeet voor de toekomstige generaties", besluit hij.

Voor meer informatie:
Pedro Juárez
Nalans Citrus
Mob: +34 609 31 51 70 (Spanje)
[email protected]
www.nalanscitrus.com

Publicatiedatum: