Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Bouman, FMI:

“Limeprijzen lopen terug na goede markt in afgelopen maanden”

Tholen - "De afgelopen maanden zijn goed geweest voor de limesmarkt. De lage volumes zorgden voor goede prijzen en de meeste limes konden gelijk worden uitgeleverd. Er zijn nu meer limes geladen, ook uit andere Zuid-Amerikaanse landen en dat merk je nu wel, de prijzen lopen terug en hier en daar lopen de voorraden op", vertelt Rene Bouman van Fruit Market International (FMI). "Wel blijven de strenge kwaliteitscontroles in Brazilië en Europa en de vastgelegde containers zorgelijk voor zowel de exporteurs als voor de importeurs."

"Brazilië blijft voor de limes herkomstland nummer 1, maar we zien ook steeds meer limes uit landen als Colombia en Peru in Europa aankomen. De aanvoer vanuit Mexico wordt de laatste jaren steeds minder, omdat dit land voornamelijk gericht is op de Verenigde Staten", zegt René. Volgens de importeur worden de limes over de hele linie steeds populairder. "Wel zien we dat goed, zonnig weer erg belangrijk is voor een vlotte afzet van limes. In de zomer verkopen we dan ook aanzienlijk meer limes dan in de winter."

Voor meer informatie:
René Bouman
FMI
Bijdorp-Oost 18A
2992 LA Barendrecht
+31(0)180 745 300
[email protected]
www.fmibv.nl