Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor het eerst in 15 jaar geen daling

Argentijnse citrussector voorzichtig optimistisch

Het exportseizoen voor citrus in Argentinië is begonnen en alle betrokken partijen hopen op een toename van de exportvolumes. "We verwachten een goed exportseizoen. Dit zou wel eens het eerste jaar in de afgelopen vijftien jaar kunnen zijn waarin de export van Argentijnse citrus niet daalt," zegt Nahuel Lavino, export sales manager bij Fama, een Argentijnse exporteur en importeur van citrus.

Vorig jaar beleefde Argentinië wat telers en exporteurs "een van de slechtste jaren" noemden. Ook intern worstelde het land met een slechte economie, snelle inflatie en een nieuwe regering die werd gekozen. De nieuwe president, Javier Milei, wil bezuinigen op de overheidsuitgaven en -kosten en verklaart dat er geen geld is in het land.

Lavino zegt dat de citrussector de druk op de lokale markt voelt, omdat mensen het fruit niet kunnen kopen vanwege geldgebrek. Hij zegt dat de sapprijzen momenteel het gebrek aan koopkracht van de consument compenseren. "Argentinië heeft veel fruit en veel druk om te exporteren. De interne markt is niet goed, dus niemand kan citrus kopen, en de sapindustrie betaalt goede prijzen, maar ze worden nu overspoeld met fruit. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat ze geen fruit meer ontvangen of de prijzen beginnen te kelderen," waarschuwt hij.

Argentinië heeft recentelijk veel regen gehad, wat gevolgen heeft voor het citrus. "Er is veel fruit, maar de kwaliteit is niet geweldig. We hadden een lange, warme herfst en veel regen, wat schimmels en bacteriën bevordert. Daarom is nauwkeurig sorteerwerk essentieel voor een goede aankomst. De afgelopen dagen waren koud, maar dat is in onze regio geen reden tot zorg. We blijven de situatie controleren en hopen dat het geen invloed heeft op het fruit," aldus Lavino.

Voor meer informatie:
Nahuel Lavino
Fama
Tel: +34 636 497 142
[email protected]
www.citrusfama.com.ar

Publicatiedatum: