Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportverwachtingen Marokkaanse mandarijnen naar beneden bijgesteld

In het recente halfjaarlijkse citrusrapport voor Marokko van de U.S. Department of Agriculture Foreign Agricultural Service (USDA FAS) zijn de exportverwachtingen de enige significante wijzigingen. De teeltprognoses blijven onveranderd ten opzichte van het jaarlijkse citrusrapport van december 2023.

Mandarijnen en tangerines
De verwachtingen voor de export van tangerines en mandarijnen voor het seizoen 2023-24 zijn naar beneden bijgesteld tot 400.000 ton, vergeleken met de daadwerkelijke export van 453.000 ton een jaar eerder. Geopolitieke gebeurtenissen, zoals de oorlogen in Oekraïne en Israël, hebben drie grote uitdagingen voor de Marokkaanse export veroorzaakt: 1) stijgende kosten voor inputs en logistiek, 2) de sluiting van het Suezkanaal en de belemmerde toegang tot markten in het Midden-Oosten en Azië, en 3) toenemende concurrentie van landen zoals Spanje, Chili en Turkije.

Lees het volledige artikel op citrusindustry.net.

Publicatiedatum: